8 قدم برای افزایش سرعت سایت وردپرس
از شاخصهای بسیار مهم و تاثیر گذار در سئو و بهینه سازی سایت، افزایش سرعت سایت می باشد. به گونهای که امروزه اگر بارگذاری سایت بیشتر از ۳ ثانیه به طول بیانجامد کاربران و بازدیدکنندگان از سایت شما خارج خواهند شد و ترافیک سایت شما به شدت افت خواهد کرد. در این مقاله سعی داریم روشهای موثری برای بالا بردن سرعت وبسایت به شما ارائه دهیم پس با ما همراه باشید.
اهمیت افزایش سرعت سایت
سرعت وب سایت یکی از فاکتور هایی است که توسط الگوریتم گوگل برای رتبه بندی آن وب سایت استفاده می شود.
زمانی که سایت شما کند است، موتور های جستجو با توجه به ظرفیت خود، صفحات کمتری را در سایت شما جستجو می کنند.
- کاهش نرخ برگشتی یا bounce rate
ضریب بازگشت یا درصد خروج یا نرخ پرش به معنی تعداد کاربرانی است که پس از ورود به سایت شما بدون مشاهده هیچ صفحه دیگری از آن خارج میشوند.
اگر محتوای وب سایت شما دیر لود شود، بازدید کننده فورا از گشت زدن در وب سایت شما خسته می شود. همین باعث می شود که بر روی دکمه برگشت کلیک کند و به سایت رقیب شما مراجعه کند.
اگر هر بازدید کننده ای برای دیدن محتوای سایت شما بیش از حد معطل شود، شما نه تنها بازدید کننده سایت را از دست می دهید بلکه مشتریان بلقوه ی خود را نیز از دست خواهید داد.
طبق تحقیقات انجام شده هر یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری صفحه میتواند منجر به کاهش ٪۷ از آمار فروش، ٪۱۱ از بازدید صفحات و ٪۱۶ از رضایت مشتری شود. کسب و کارهای آنلاین می توانند بدین وسیله تحت تاثیر قرار بگیرند.
رضایت بازدید کنندگان به فروش شما کمک می کند. اگر دوست دارید که بازدید کنندگان به وب سایت شما نگاهی بیندازند و از محصولات شما خریداری کنند یا درباره ی خدماتتان با شما صحبت کنند، باید برای بهبود سرعت سایتتان تلاش کنید.
اگرکاربران سایت شما بیش از حد برای دیدن محتوای معطل شوند، برای خارج شدن از سایت شما و دیدن سایت رقیب شما تردید نخواهند کرد.
روش های بهینه سازی و بررسی سرعت سایت
کاربری که میخواهد سایت شما را باز کند مثل بچهای گرسنه است که اصلاً نمیخواهد برای غذا خوردن صبر کند. حتی یک ثانیه! مهم نیست غذایی که پختهاید چقدر خوشمزه یا زیباست؛ کاربر همین الان میخواهد نیازش را در کمترین زمان ممکن برطرف کنید. اگر نمیتوانید پس میرود سراغ سایت سریعتر رقیب شما.
از کجا بفهمیم سایت ما به اندازه کافی سریع است؟
هرچقدر هم سایت شما در مرورگر یا موبایل خودتان سریع باز شود به این معنی نیست که هیچ مشکلی وجود ندارد.
در ادامه مقاله شما را با روشهای تست سرعت سایت و راهکارهایی برای افزایش سرعت سایت معرفی خواهیم کرد.
روشهای تست سرعت سایت
1 – IsItWP
IsItWP یک ابزار رایگان تست سرعت سایت وردپرس و مبتدی ترین ابزار برای تست سرعت وب سایت است که به شما امکان می دهد سرعت عملکرد وب سایت خود را بررسی کنید، چندین آزمایش را انجام دهید و نتایج را آزمایش کنید تا بفهمید چه چیزی باعث افزایش سرعت سایت شما می شود.
شما همچنین با عضویت در IsItWP به طور مرتب و منظم پیشنهادهای بهبود سایتتان را دریافت می کنید. می توانید روی هر دسته کلیک کنید تا مراحلی را که می توانید برای عیب یابی مشکلات عملکرد داشته باشید، مشاهده کنید. این وب سایت همچنین نظارت بر به روز بودن سرور و سایر ابزارهای مفید را برای دارندگان وب سایت ها ارائه می دهد.
2 – Pingdom
Pingdom یکی از محبوب ترین ابزار های نظارت بر عملکرد وب سایت است. استفاده از آن آسان است و به شما امکان می دهد مکان های مختلف جغرافیایی را برای اجرای آزمایشی بسیار مفید انتخاب کنید.
نتایج با یک بررسی اجمالی آسان با Pingdom قابل ارائه است که به دنبال آن گزارش مفصلی ارائه می شود. هنگام بارگیری، پیشنهادهای بهبود عملکرد را در منابع بالا و جداگانه دریافت می کنید.
3 – Google Pagespeed Insights
Google Pagespeed Insights ابزاری برای نظارت بر عملکرد و افزایش سرعت سایت است که توسط گوگل ایجاد شده است. این ابزار گزارش عملکرد سایت را برای بر روی موبایل و دسکتاپ به شما می دهد. می توانید هر دو گزارش را بررسی کنید و برخی از مشکلات را که در میان هر دو گزارش رایج است و یا مواردی را که گوگل توصیه می کند در نمای موبایل رفع شوند، پیدا کنید.
همچنین در Google Pagespeed Insights برای هر مشکل توصیه های مفصلی دریافت می کنید که برای توسعه دهندگان مفید است. با این حال، این ابزار برای کاربران مبتدی و غیر توسعه دهنده ممکن است کمی گیج کننده باشد.
۴ – GTmetrix
GTmetrix یک ابزار تست و تحلیل سرعت وب سیات است که با داشتن مجموعه ای از ویژگی ها و گزینه ها میتوان بهینه سازی سرعت وب سایت را آسان کند.
در مقاله GTmetrix ابزار تست و تحلیل سایت با نسخه جدید GTmetrix بیشتر آشنا شوید.
GTmetrix یکی از اصلی ترین ابزار ها برای هر وبمستر و طراح سایت است. که در نسخه جدید از الگوریتم Google lighthouse استفاده میکند.
روشهای بهینه سازی و افزایش سرعت سایت
در وبسایتهای مختلف روشهای زیادی برای افزایش سرعت سایت وجود دارد. اما ما در این مقاله قصد داریم به موثرترین و سادهترین روش ها بپردازیم که اجرای آن سختیهای زیادی به همراه نداشته باشد. قطعاً با اجرای این موارد شاهد افزایش سرعت سایت خواهید بود.
این موارد در سرعت وبسایت شما اثرگذار خواهند بود اما این نکات تنها بخشی از نکاتی است که یک وبسایت باید رعایت کند.
۱– بهینه سازی تصاویر
بهینه سازی تصاویر از جمله مواردی است که انجام آن تاثیر زیادی روی سئو و افزایش سرعت سایت دارد. استفاده از تصاویر درسایت، یکی از راههای جذب مشتری و کاربر است. برای این که میزان جذابیت سایت و مقالات خود را بالا ببرید نیازمند این هستید که تصاویر سایت خود را بهینه سازی کنید.
بهتر است برای فعالیتهای گرافیکی از فرمت PNG و برای تصاویر طبیعی از JPG استفاده شود. همچنین قبل از بارگذاری تصاویر در وبسایت آنها را فشرده کنید. میتوانید با کمک ابزاهایی مثل فتوشاپ، JPEG Imager و… این کار را به راحتی انجام دهید.
۲– استفاده از افزونهی کش مرورگر
با هربار لود صفحه ای از یک وبسایت، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایلهای PHP دریافت میکند و در قالب Html به شما نمایش میدهد. اما این پروسه طولانی و زمانبر است.
برای کوتاه کردن عملیات دریافت ازاطلاعات از پایگاه داده و تبدیل و نمایش آن کافیست یک افزونهی کش نصب کنید. اینگونه با اولین load سایت بخشی از اطلاعات صفحه که معمولاً ثابت است (مثل تصاویر و فایلهای css) در حافظه سیستم کاربر ذخیره می کند. حالا اگر کاربر مجدداً وارد همان صفحه شود، دیگر برای نمایش اطلاعات نیاز به فرایند بالا ندارد و اطلاعات را از کش ذخیره شده در مرورگر کاربر دریافت و نمایش میدهد.
برای سایت های وردپرس میتوانید ازافزونه های زیر استفاده کنید
- WP Rocket
- WP Super Cache
- WP Fastest Cache
- Swift Performance
- W3 Total Cache
۳- انتخاب و استفاده از قالب های بهینه برای سایت
گاهی حین استفاده از قالبهایی با کدنویسی ضعیف و ناکارآمد شاهد کند شدن وبسایت خود هستیم. سعی کنید از قالبهایی استفاده کنید که سبک و سادهتر هستند و انیمیشن و تحرکات بیهوده ندارند.
کد نویسی ضعیف و نا کارآمد و غیر استاندارد میتواند از عوامل اصلی کند شدن سایت باشد. یک قالب باید در همان ابتدای کار ویژگی های اصلی و پایه ای را داشته باشد.
مهم ترین ویژگی ها برای انتخاب قالب
- بررسی بودجه برای انتخاب قالب وردپرس مناسب
- تاثیر قالب روی سئو سایت
- زیبایی و جذابیت بالای قالب انتخابی
- پیشتیبانی و آپدیت منظم قالب
- ریسپانسیو بودن و موبایل فرندلی بودن قالب
- قابلیت شخصی سازی قالب
- پشتیبانی قالب از صفحه سازهای محبوب
- سرعت و امنیت بالای قالب
- سازگار بودن قالب با افزونه های پر استفاده
- رابط کاربری آسان برای قالب وردپرسی
- سبک بودن قالب وردپرسی
- ساختار کدنویسی مناسب قالب وردپرسی
۴- استفاده از CDN برای افزایش سرعت سایت
شبکه تحویل محتوا یا cdn با استفاده از سرورهایی که در سرتاسر دنیا توزیع شده و با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر از طریق نزدیک ترین سرور به کاربر، محتوای ذخیره شده را به وی ارائه می دهد. این سرویس در افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایتهای با ترافیک بالا و وب سایتهای جهانی مانند گوگل، یاهو، فیس بوک و… بسیار تأثیرگذار است.
از محبوب ترین CDN ها می توان به کلودفلر که خدمات دهنده غیر ایرانی است و ابر آروان که خدمات دهنده داخلی است اشاره نمود.
۵- بهینه سازی کد های html & CSS & JS
فایلهای javascript ،css ،html که بالای ۱۵۰ بایت حجم دارند را با gzip فشرده کنید. Gzip یک روش موثر است که میتواند حجم فایلها را تا ۷۰٪ کاهش دهد.
شما میتوانید بهینه سازی کد های سایت را با کمک افزونه های زیر انجام دهید
- WP Rocket
- Perfmatters
- NitroPack
- WP Fastest Cache
- WP Super Cache
۶- تاخیر در بارگذاری جاوا اسکریپت
با باز کردن یک وب سایت، مرورگر شما محتوای سایت را از سرور دریافت می کند و کد را از بالا به پایین بارگیری می کند. اما اگر JavaScript را پیدا کند، روند بارگیری قطع می شود تا اینکه بارگیری جاوا اسکریپت تمام شود.
برای حل این مشکل، می توانید تجزیه و تحلیل JavaScript را به تعویق بیندازید، با انجام این کار مرورگر بدون انتظار برای بارگذاری اسکریپت ها، محتوای سایت را به صورت کامل را بارگیری می کند.
WP Deferred JavaScript
برای اجرای تاخیر در بارگذاری جاوا اسکریپت شما میتوانید از افزونه WP Deferred JavaScripts یا Speed Booster Pack استفاده کنید.
۷- کاهش تعداد ریدایرکتها
گاهی با لینکهایی مواجه میشوید که با کلیک روی آن بعد از بازشدن آدرسی از سایت به صورت اتومات به صفحهی جدیدی انتقال داده میشوید. این همان ریدایرکت است. با کاهش ریدایرکتها میتوان سرعت سایت را افزایش داد.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با زدن بر روی یک لینک سایت صفحه ای دیگر برای شما نمایش داده میشود. که عملیات ریدایکت انجام می شود. به طور مثال فروشگاه قدمی بامیلو که در حال حاضر با وارد کردن http://bamilo.com/ به صفحه اسنپ مارکت منتقل می شوید.
ریدایرکت ها میتوانند به صورت دائمی و موقت باشند. هر چه تعداد ریدایرکت ها کمتر باشد سایت با سرعت بالاتری لود میشود.
۸- استفاده از lazy load
تصاویر معمولا حجم زیادی دارند و باعث میشوند تا سرعت سایت شما کاهش یابد. اما میتوان با این ویژگی کاری کرد که این افت سرعت از بین رفته و سرعت سایت به شدت افزایش یابد.
Lazy Load در تصاویر به این معنی است که وقتی شما وارد یک صفحه میشوید تصاویر ان صفحه باز نخواهند شد مگر اینکه اسکرول کرده و سراغ انها بروید. به همین دلیل سرعت سایت افزایش می یابد.
برای فعال سازی حالت Lazy Load شما میتوانید از افزونه wp rocket یا WP Smush استفاده کنید.
نظرات کاربران
متاسفیم! برای ثبت دیدگاه باید وارد شوید!